Sommarjobb i Stockholms läns landsting

Ansökningsperioden för sommarjobb 2014 är slut, tack till de omkring 6 500 ungdomar som sökt. Arbetet med att fördela de omkring 1 000 sommarjobben har inletts. Platser kommer att erbjudas inom hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, fastighetsförvaltning och administration.

När vet jag om jag fått sommarjobb?
Du som får jobb kommer att bli kontaktad av verksamheten någon gång i april/maj. Erbjuds du inget jobb får du besked via e-post senast den 31 maj. Det är alltid fler sökande än vad landstinget kan erbjuda sommarjobb. För att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet först med hjälp av lottning och därefter matchas den sökande i möjligaste mån med den arbetsplats som passar bäst utifrån geografiskt läge och önskemål.

Vad får jag jobba med?
Arbetsuppgifterna finns framförallt inom kök, service, administration och städ, men också inom vaktmästeri, verkstad och reception. Om du blir erbjuden ett sommarjobb får du en introduktion på arbetsplatsen och en handledare som hjälper dig tillrätta och finns tillhands under hela anställningsperioden. Om du känner dig osäker är det bara att ställa frågor.

Var finns jobben?
Din hemadress påverkar i möjligaste mån var du blir erbjuden sommarjobb. Jobben finns till exempel på någon av följande arbetsplatser:

Platser kommer även att erbjudas hos andra förvaltningar och bolag inom landstinget.

Vad får jag i lön? 

 • 16 år = 61:10 kr/tim.
 • 17 år = 71:10 kr/tim.
 • 18 år = 81:60 kr/tim.

  Semesterersättning tillkommer med 15:40/tim.
 • När börjar sommarjobbet?
  I huvudsak erbjuds två jobbperioder om vardera fyra veckor, 16 juni - 13 juli och 14 juli - 10 augusti. Perioderna kan dock variera beroende på verksamhet.

  Ska jag genomgå en hälsokontroll?
  Du som ska jobba i patientnära vårdarbete måste genomgå en hälsokontroll. Den bekostas av landstinget och du får mer information om detta om du får ett sommarjobb.

  Vem fick söka?
  Du måste ha fyllt 16 år innan sommarjobbet börjar och du får inte ha fyllt 19 år innan sommarjobbet slutar. Du måste även vara skriven i Stockholms län.

  Ungdomar med funktionsnedsättning är en prioriterad grupp. Du kan läsa mer i ansökningsformuläret.

  Jag vill följa landstingets sommarjobb på Facebook var hittar jag den?
  Sommarjobben har en egen Facebooksida, se under Facebook. Gå in och gilla sidan för att få löpande information och påminnelser som hör till sommarjobben.

  Jag har andra frågor vem kontaktar jag?
  Är det något du undrar över är du välkommen att kontakta Lina Göransson som är central handläggare för sommarjobben. Se kontaktuppgifter under Kontakter.

  Senast uppdaterad:
  2014-03-17
  Ansvarig redaktör: SLL Personal och utbildning
  Kontakta redaktionen

  Kontakt sommarjobb

  Har du frågor om sommarjobben är du välkommen att kontakta Lina Göransson, e-post: lina.goransson@sll.se

   Facebook